BioHumusSol PELLETS

Concentrațiile azotului, fosforului, potasiului, magneziului, calciului și ale altor elemente benefice sunt de multe ori mai mari decât în cel mai bogat sol. Prin proprietățile și compoziția chimică, humusul reprezintă o component esențială a solului, care-i conferă însușiri specifice, cât și un anumit nivel de fertilitate. Humusul și materia organică din sol reprezintă rezervă solului în elemente nutritive, care-i determină chiar fertilitatea.

Biohumussol este în sine un vermicompost, produs cu ajutorul râmelor, un substrat mineral-organic, pur ecologic, neavând în compoziția sa nici un fel de conservant. Râmele transformă absolut orice substanță organică în cel mai bogat fertilizant organic, cunoscut de om, humusul de râmă. Humusul de râmă posedă în proporție mare toate cele 16 elemente de care plantele au nevoie. Biohumussol imbunătăteste considerabil structura solului, scăzandu-i densitatea, crescandu-i aerația și absorbția azotului din atmosferă, ajutând în felul acesta plantele să crească puternice și sănătoase.

Humusul de râmă este cel mai bun fertilizant deoarece conține concentrații înalte de bacterii benefice și alte microorganisme, mulți stimulenți biologici activi pentru plante, vitamine, aminoacizi, acid fulvic și huminic, adăugate în timpul procesului digestiv al râmei. Humusul râmelor înlocuiește în totalitate orice îngrășământ chimic sau organic și conține de 100 de ori mai mulți nutrienți și microorganisme benefice plantelor.

În anul 2008, după studii desfășurate pe parcursul a mai multor ani, laboratoare din mai multe țări au ajuns la concluzia că humusul de râmă este excelent în prevenirea următorilor dăunători: Alternaria spp. (alternarioza), Botrytis spp. (mucegaiul cenușiu), Fusarium spp. (fuzarioză), Peronosporă spp. (mană), Phytophthora cinnamomi, Pythium spp. (putrezirea rădăcinilor), Pseudomonas syringae (arsură bacteriană la mazăre), Rhizoctonia solani (rizoctonioză), Septoria spp. (septorioza), Thielaviopsis basicola (putregaiul negru al tutunului), Venturia inequalis (rapănul mărului).

BIOHUMUSSOL SOLID (VERMICOMPOST) este îngrăşământ AUTORIZAT în temeiul REGULAMENTULUI (CEE) Nr.2092/91 şi menţinut conform art. 16, alin.(3), lit. © din REGULAMENTUL (CE) nr.834/2007 ANEXA 1.

Beneficiile produsului:

  • Sporește creșterea numerică și dimensională a frunzelor și a rădăcinilor, cu avantajele respective ce decurg din acestea.
  • Suprimă ciupercile dăunătoare din sol.
  • Microorganismele produc hormoni, vitamine, nutrienți, enzime, aminoacizi și minerale necesare chiar și plantelor tinere.
  • Remediază solurile afectate de folosirea îndelungată a substanțelor chimice. Prin aplicarea repetată, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substanțele chimice, de-a lungul anilor.
  • Crește retenția apei in sol, micșorând cantitatea de apa folosită la irigare cu 30%.
  • Nu este toxic, nu arde plantele, nu are restricții de folosire, se poate folosi în orice cultură, în seră sau pe câmp, cu rezultate vizibile imediate, extraordinare!!!
  • Crește producțiile cu până la 80%, pentru anumite tipuri de culturi legumicole.
  • Nu conține şi nu oferă condiţii de viaţă pentru E.Coli, Salmonella sau alţi dăunători.
  • Biohumusul (vermicompost) este unicul produs acceptat în Uniunea Europeană ca amendament în agricultura ecologică.

 

Instructiuni de folosire:

În cultură mare se recomandă a se aplica la însămânțare direct în patul germinativ aprox. 25 kg/ha.
Se poate aplica la sol după însămânțarea culturilor de toamnă/ primăvară în cantitate de – kg/ha la fiecare 1-7 ani funcție de caracteristicile solului.
Se recomandă aplicarea peleților în toamnă după arat și semănat pentru ca peletul să rămână la suprafața solului și să se descompună sub acțiunea zăpezii în stratul superior al solului.

În alte culturi se aplică la sol 150-300 kg/ha în prag de iarnă pentru a se descompune în stratul superior și a fi eficient la înființarea culturilor de primăvară (legume, flori, lucernă).
Se poate aplica la înființarea culturilor direct lângă plantă sau la rădăcina acestora minim 2-4 peleti per planta.
La răsaduri se aplică direct în alveolă sau în gropiță 2-4 peleți sau la suprafața ghiveciului/ stratul superficial în apropierea plantei și se udă periodic.
În ghivece se aplică periodic/lunar cantitatea recomandată.
Pentru a hrani în mod eficient livezile și viile se aplică toamna ca îngrășământ la sol. În cazul viitor se poate aplica pe rând sau în zona butucului, iar la pomi pe suprafața livezii sau local sub coronament. Se pot îngloba superficial în sol.
Pentru pășuni se aplică 150-300 kg/ha până la căderea zăpezii pentru a se putea descompune până primăvara următoare.